Домашни месни и млечни производи со Знак за квалитет

Знаете ли дека месните и млечните производи се едни од најчесто купуваните и сочинуваат 84% од секојдневната исхрана? Поради тоа, тие треба да бидат проверени, вкусни, свежи и квалитетни.

Знакот за квалитет е Ваш сигурен водич во мноштвото млечни и месни производи на пазарот, бидејќи се доделува исклучиво на домашни месни и млечни производи кои ги исполнуваат најсовремените стандарди за квалитет.

Во Македонија, Знакот за квалитет го доделува Здружението на производители и преработувачи на месни и млечни производи во Република Македонија, во кое членуваат над 50 производители.

Веќе 99 домашни млечни и месни производи го носат Знакот за квалитет. За доделување и задржување на Знакот, постојано се испитуваат суровините, производствените капацитети и процеси, санитарните услови, како и финалните производи.

Со млечни и месни производи со Знакот за квалитет, за различни пригоди самите подгответе специјалитети според приложените рецепти.

...Изберете квалитет!

USAIDЗдружение на производители на месни и млечни производи во Македонија