Месни производи со Знакот за квалитетВкупно 53 месни производи
од производствениот асортиман на 6 различни производители на месни производи се сертифицирани со Знакот за квалитет, аплициран на нивните амбалажи. Наведените производи ги исполнуваат сите предвидени критериуми на висок и стандарден квалитет.
Име на компанијата
Производ
Диадора - 2 производи Суџук
Домашен колбас
Екстра - Меин - 4 производи Пилешка посебна салама
Свинска салама
Паризер
Шунка

Пилко - 1 производ Свежо пилешко месо
Римес - 8 производи Паризер
Свинска посебна салама
Мортадела
Крањски колбас
Скараџиски колбас
Пилешка посебна салама
Шунка
Пилешки паризер
Пекабеско - 5 производи Чадени пилешки гради
Чадени мисиркини гради
Чаден свински врат
Чадена сланина
Чадено мисиркино месо
Деликатес шунка
Пилешки гради
Чајна
Шунка
Тост шунка
Пилешки виршли
Виршли
Мортадела
Чаден пилешки деликатес
Кулен
Чадена пресувана сланина

Солета - 22 производи Тост нарезок
Пилешка шунка
Новосадски колбас
Специјал шунка
Деликатес шунка
Пикник шунка
Мисиркина шунка
Свински виршли
Пилешки виршли
Чадено пилешко филе
Мисиркина специјал шунка
Солета шунка
Мортадела
Шункарица
Свинска посебна салама
Свинска печеница
Пилешка посебна салама
Летна салама
Чајна
Викенд салама
Кулен
Бени салама

 

Вкупно месни производи со Знакот за квалитет - 53

Здружение на производители на месни и млечни производи во Македонија