ПИЛЕШКИ КОЦКИ
Потребни состојки:
· 1 средно голема кокошка
· 200 г кашкавал со Знак за квалитет
· 200 г сечкана шунка со Знак за квалитет
· 2 павлаки со Знак за квалитет
· 4-5 јајца
Начин на приготвување:
Кокошката се вари и се сечка на
ситни парчиња. Исто така, и кашкавалот и шунката се
сечкаат на ситни коцкички. Во подмачкано тавче бр. 28
се реди исечканото пилешко месо, потоа се редат исечканите
шунка и кашкавал и се ставаат во рерна да се потпечат.
Кога сето тоа ќе се потпече, се прелева со изматените
јајца и павлака. Кога смесата ќе се олади, се сече на
мали коцки и се боцка со чепкалки.
Испечати ја страницата
|