ПИЛЕ СО КАШКАВАЛ
Потребни состојки:
· 1 поголемо пиле
· сол, црн пипер
· 4 лажици масло
· 4 парчиња шунка со Знак за квалитет
· 4 парчиња гауда сирење со Знак за квалитет (
може да се замени со кашкавал со Знак за квалитет)
· 1 / 8 л павлака со Знак за квалитет
· 1 лажичка сенф
· 2 јајца
Начин на приготвување:
Пилето се мие а потоа се брише со салфетка
и се сече на парчиња. Секое парче месо се трие со сол
и црн пипер. Јајцата се матат и во нив се макаат парчињата
пилешко месо и се пржат во загреано масло. Пржените
парчиња се редат во подмачкана огноотпорна чинија, преку
нив се редат парчињата шунка и гауда сирењето или кашкавалот.
Павлаката се мати со сенф и со неа се прелева пилето.
Се пече во рерна на средна температура околу 15 минути.
Испечати ја страницата
|