ПОЛНЕТИ КОЛБАСИ
Потребни состојки:
· 1 кг тенки колбаси
· свински врат со Знак за квалитет
· кашкавал со Знак за квалитет
· печурки
· 1 кг компири
· сирење со Знак за квалитет
· 1 јајце
· сол, Зачинал, црн пипер
· 2 филџана млеко
Начин на приготвување:
1 кг тенки колбаси се сечат на средината
и се полнат со парче свински врат, парче кашкавал и
печурки, претходно потпржени. Потоа колбасите се врзуваат
со конец и се печат во рерна. Се сервираат со потпечени
компири.
1 кг компири се варат и се сечкаат на крупни коцки.
Во стаклена тава која се премачкува со зејтин, се ставаат
еден ред компири, еден ред рендано сирење и така се
реди уште еднаш. Едно јајце се мати со малку сол, 1
лажица Зачинал, црн пипер, 2 филџана млеко и со ова се
прелеваат компирите. Се печат 10-15 мин. и се сервираат
со колбасите.
Испечати ја страницата
|