САЛАТА СО ЧАДЕНО ПИЛЕШКО МЕСО
Потребни состојки:
· 4 домати
· 2 зелени салати
· една пиперка
· 2 лажици масло
· 300 г месо од чадено пиле, може и печено
· сол, црн пипер
· 100 г павлака со Знак за квалитет
· копар, магдонос и сок од лимон.
Начин на приготвување:
Добро измиените зелени салати се
цедат и се кинат на поголеми парчиња. Доматите се сечат
на покрупни резанки, а пиперката на многу тенки ленти.
Во длабока чинија се мешаат зеленчуците. Одделно се
мешаат маслото, сокот од лимон, црниот пипер, копарот,
магдоносот и павлаката. Добро се промешуваат да се добие
хомогена маса. Врз зеленчукот се додава исеченото пилешко
месо и рамномерно се прелева со приготвената смеса.
Се служи веднаш или разладена.
Испечати ја страницата
|