ТОПЛИ СЕНДВИЧИ
Потребни состојки:
· 150 г сирење трапист
· 150 г шунка со Знак за квалитет
· 3 јајца
· 20 г сирење со Знак за квалитет
· 1,5 дл кисело млеко со Знак за квалитет
· 1 лажица Зачинал
· магдонос, сол, црн пипер
· 8 парчиња леб
· 0,5 дл млеко со Знак за квалитет
Начин на приготвување:
Трапистот се ренда, а шунката се сечка
на ситни коцки. Во измешаните јајца се додаваат трапист,
шунка, исечкан магдонос, сирење, сол, црн пипер, Зачинал
и кисело млеко, па се меша во густа кашеста маса. Секое
парче леб кратко се натопува во млеко, и се става во
намачкано тавче едно до друго.
На секое од парчињата се ставаат по 2-3
лажици од добиената смеса и се ставаат во топла рерна
да се потпече. Се служат со топол чај, пиво или со вино.
Испечати ја страницата
|