Традиционални Рецепти

Ѓувеч со пилешко месо
Пиле на пролетен начин
Домашно ризото
Охридски пиперки
Јогурт - тава
Мусака од зелје (градинарска зелка)
Мусака од млади тиквички
Чорба од млади коприви
Погача од пченкарно брашно на
кумановски начин

Солен млечник
Пита со пченкарно брашно
Солена погача од пченкарно брашно
Бакрдан
Чорба од млади коприви
Јагнешка чорба
Тегнета пита
Гибаница
Супа од праз
Супа од компири и киселец
Матеница со тиквички

 


Здружение на производители на месни и млечни производи во Македонија