Mлечни производи со Знакот за квалитет

 


Вкупно 46 млечни производи од производствениот асортиман на 14 различни производители на млечни производи се сертифицирани со Знакот за квалитет, аплициран на нивните амбалажи. Наведените производи ги исполнуваат сите предвидени критериуми на висок и стандарден квалитет.

 

Име на компанијата
Производ
Бела Импекс - 2 производи Бело кравјо сирење
Бело овчо сирење
Бучен Козјак - 2 производи Овчо кисело млеко
Кравјо кисело млеко
Вардарец - 2 производи Овчо бело сирење
Кравјо кисело млеко
Еко Шар - 1 производ Кашкавал
Битолска Млекара - 11 производи УХТ млеко 1л
Пастеризирано млеко
Чоколадно млеко
Павлака
Јогурт 0.2л
Јогурт 1л
Јогурт 0.5л
Овошен јогурт-вишна
Овошен јогурт-јагода
Овошен јогурт-боровинка
УХТ млеко-витамизирано
Лабрадор - 4 производи Јогурт 1л
Јогурт 0.5л
Јогурт 0.2л
Кравјо кисело млеко
Jока - 4 производи Јогурт 1л
Јогурт 0.5л
Јогурт 0.2л
Кравјо сирење
Малеш - 4 производи Кравјо бело сирење
Јогурт 1л
Јогурт 0.2л
Кравјо кисело млеко
Млекопроизвод - 1 производ Мешан кашкавал
Здравје - 1 производ Меко бело мешано сирење
Фарма Наков - 1 производ Овчо меко сирење
Олми - 4 производи Кравјо кисело млеко
Јогурт 1л
Јогурт 0.5л
Јогурт 0.2л
Сентис-Аг - 5 производи Јогурт 1л
Јогурт 0.5л
Кравјо кисело млеко
Фета сирење
Гауда сирење
Муневере - 2 производи Кравјо кисело млеко 0.5л
Јогурт 1л
 

Вкупно млечни производи со
Знакот за квалитет - 46


Здружение на производители на месни и млечни производи во Македонија