СЕЛСКО МЕСО

Потребни состојки:

· 1 кг свинско месо
· 1 тегла печурки
· 2 павлаки со Знак за квалитет
· 200 г кашкавал со Знак за квалитет
· оригано
· Зачинал
· црн пипер
· сол

Начин на приготвување:

Кромидот се пропржува заедно со 1 тегла печурки. Потоа се додава месото сечкано на коцки и се динстува со малку вода околу 2 часа, да омекне убаво. Потоа се додаваат оригано, Зачинал, црн пипер, сол и се става во тава да се пече. Врз него се ставаат 2 павлаки како фил (се премачкува одозгора) и 200 г рендан кашкавал и се става да се потпече во рерна.

Испечати ја страницава Испечати ја страницата


Здружение на производители на месни и млечни производи во Македонија